logo

Verse kruiden en groente die je dagelijks oogst vanuit je eigen woonkamer.

Het combineren van een mooi aquarium met je eigen  groentetuin of mooie plantenbak, dat is wat SLAQUARIUM doet! We hebben een klein ecosysteem ontwikkeld waarin vissen en planten optimaal van elkaar profiteren. In een SLAQUARIUM halen de planten hun voedingstoffen uit verrijkt water in plaats van uit de grond. Het grote voordeel is dat het water van je aquarium, dat normaal gesproken regelmatig ververst moet worden, nu kan worden benut voor plantengroei.

De planten groeien dus puur op de organische meststof geproduceerd door je vissen, hier komen geen chemicaliën of kunstmatige meststoffen aan te pas. Dagelijks oogst je zo je eigen groente. De techniek van SLAQUARIUM bouwt voort op jarenlange ervaring van onze experts in het opzetten van aquaponics landbouw systemen wereldwijd.

HOE WERKT HET

Met SLAQUARIUM hebben we een ecosysteem ontwikkeld voor in het restaurant, de woonkamer of op kantoor. Vissen, planten en verscheidene micro-organismen leven in een perfecte balans.

Het Ecosysteem

Al vanaf de eerste week kan er geplant worden terwijl het ecosysteem zich steeds verder blijft ontwikkelen. Deze ontwikkeling gaan eindeloos door waardoor het systeem over tijd steeds robuuster wordt. De plantenbak is gekoppeld aan een eb en vloed systeem waardoor de bacteriën, wormen en andere micro-organisemen die er leven maximaal kunnen werken aan het zuiveren van het aquarium water.

 

De planten

De planten nemen de nutriënten op die de vissen produceren. Daarnaast helpen de wortels om het viswater zo goed mogelijk te zuiveren zodat het schoon terugstroomt naar de vissen. De planten groeien direct in een bak met kleikorrels zonder tussenkomst van een bodem. De planten hebben hier maximale beschikking ver nutriënten, water, zuurstof en licht, de belangrijkste factoren voor goede gezonde plantengroei.

 

De Vissen

De vissen leveren je belangrijkste bron aan nutriënten. Je enige inputs om het systeem draaiende te houden bestaan dus uit visvoer en zaden. En daarnaast natuurlijk je led verlichting en pomp om te zorgen dat het de planten en vissen aan niets ontbreekt. Doordat het aquarium water meerdere malen per uur compleet wordt gefiltered hebben de vissen altijd een maximaal schoon aquarium.

 

Voor iedereen

Door middel van een duidelijke handleiding kun je meteen van start. Jong en oud kan samen aan de slag met hun eigen groente productie.

Handgemaakt

Alle Slaquaria zijn handgemaakt en compleet afgelakt in onze eigen werkplaats. Daarnaast worden ze compleet gemonteerd afgeleverd op locatie.

Circulaire economie

Onze Slaquaria zijn ontworpen met de laatste inzichten op het gebied van Aquaponics technologie. Het system opereert als een mini-ecosysteem waarin de vis uitwerpselen compleet worden opgezet in voor planten bruikbare nutriënten.

R

Duurzaam

Je eigen groenten gekweekt van start tot finish

Educatief

De ideale manier om weer betrokken te raken bij wat je dagelijks eet.

Biologisch

Verras je gasten met lekker vers eten dat ze zelf kunnen oogsten

ANTWOOREN OP VEEL VOORKOMENDE VRAGEN

Heb ik groene vingers nodig?

Nee, Het systeem wordt compleet geleverd met een handleiding om het aquarium te onderhouden.

ZIjn andere ontwerpen ook mogelijk?

Neem contact ons om meer te weten te komen over ontwerpen met specifieke maten, afwerkingen en materialen.

Hoe kan ik contact opnemen?

Via deze link kunt u een contactverzoek indienen. Als u een telefoonnummer achterlaat zullen we u zelfs terugbellen

Kan ik zelf mijn aquarium verder inrichten?

Wij leveren de aquaria standaard met alleen grind voor op de bodem. Afhankelijk van het gekozen model zullen wij het aquarium ook voor u inrichten, planten worden echter niet meegeleverd Neem contact op voor de mogelijkheden voor compleet ingerichte aquaria met planten, vissen en andere aquaria elementen.

Meer weten?

Als je nog vragen hebt, meer wilt weten of gewoon graag eens met ons wilt praten, neem dan even contact met ons op.